Разкриха нелегален внос на огромно количество цигари без бандерол, съобщиха от

...
Разкриха нелегален внос на огромно количество цигари без бандерол, съобщиха от
Коментари Харесай

Разкриха нелегален внос на огромно количество цигари без бандерол

Разкриха незаконен импорт на голямо количество цигари без бандерол, оповестиха от полицията.

В хода на проверката в склад в Модерно предградие, осъществена взаимно със чиновници на Агенция Митници, са открити над 13 млн. къса цигари; съвсем 5 млн. лева е предотвратената вреда за бюджета

Полицейските действия на чиновниците от ГДБОП са подхванати след получена информация за съхранение и разпространяване на огромни количества цигари от разнообразни марки. В процеса на работата по случая и разбор на събраните данни се наложил изводът, че акцизните артикули най-вероятно са импортирани незаконно в страната. В хода на подхванатите инспекции и с разширението на постъпилата информация в столицата е установено складово помещение в региона на индустриалната зона Модерно предградие, използвано за предпазване на огромни количества цигари без бандерол.

Според събраните досега данни, от склада е извършвано разпространяване на незаконно въведените цигари на територията на цялата страна.

На 26 октомври при взаимна инспекция със чиновници на Агенция Митници е установен един от стопанисващите склада – на 42г.,, който е задържан за период до 24 часа, а след това му е повдигнато обвиняване и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева. От складовото помещение са конфискувани откритите количества тютюневи произведения без бандерол, от две марки, общо Б13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място транспортни средства. По случая е формирано досъдебно производство  по член 234 от Наказателен кодекс.

Със задържането на незаконно импортираното количество цигари е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лева Работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР